Onvergetelijke Cats fanavond

jun 28 - by admin

Fandag

ONVERGETELIJKE CATS FANAVOND 2013

Alle verwachtingen van de organisatoren werden gisteravond ruimschoots overtroffen. Al vroeg voor de openingstijd van 19.30 stonden de fans aan de ingang ongeduldig te wachten om ‘De Nieuwe Doelen’ te betreden en te genieten van al dat Cats geweld. Tussen de 450 en 500 Cats liefhebbers hebben uiteindelijk genoten van een onvergetelijke happening. De meer dan indrukwekkende tentoonstelling was om 19.30 open, en veel fans stonden ademloos te kijken naar zoveel uniek materiaal wat te zien was. Persknipsels, lps en singles uit alle landen van de wereld, originele gouden lps , teveel om op te noemen. Er was zelfs een aparte tafel ingericht met persoonlijk materiaal van Cees Veerman, waaronder een handgeschreven brief aan het thuisfront, geschreven tijdens de Cats tournee door Indonesië. Ook de speciale ‘in memoriam’ voor de onlangs veel te vroeg overleden super Cats fan Marcel Wiersma was erg indrukwekkend. Op het grote bioscoopdoek waren prachtige en nooit geziene Cats filmbeelden te bewonderen. Daar zat echt prachtig materiaal tussen, waaronder veel, met de hand gefilmde, concert opnames in vaak verbazend goede kwaliteit. De bioscoop was dan ook voor het grootste gedeelte van de avond constant goed bezet. Rond 20.30 kwamen de hoofdgasten, Arnold Muhren en zijn lieve vrouw Vera, aanrijden in een prachtige limousine uit 1967, terwijl het nummer ‘One Way Wind’ over Enkhuizen klonk. Een absoluut magisch kippenvel moment!! Vele fans stonden Arnold en Vera buiten op te wachten, en onder een oorverdovend applaus werden ze naar de binnen gehaald. Arnold en Vera waren zichtbaar ontroerd. Daarna was het natuurlijk tijd voor alle fans om foto’s en een praatje te maken met de hoofdgasten. Het was voor de eerste 10 minuten een compleet gekkenhuis. Rond 21.00 kwam Arnold het podium op om de avond officieel te openen. Na een indrukwekkende speech was, voor het allereerst, het Catsnummer ‘Blue Diamonds’ te horen. Een nummer gezongen door Cees en Arnold, en…wat een steengoed nummer zeg! Onbegrijpelijk dat dit nummer destijds niet op de ‘Third Life’ LP is verschenen. Ik zeg: op CD uitbrengen, deze topper !!! Na deze absolute primeur was het tijd voor de Cats Aglow Revival band voor hun eerste set. Het feit dat de Alglow deze avond ook hun 5 jarig jubileum viert zal er vast mee te maken hebben maar….wat waren ze op dreef en wat kwam de sound dicht bij die van de originele Cats. Het geluid in de zaal was overigens ook prachtig, en de vele complimenten over de Cats Aglow kwamen al snel bij de organisatoren terecht. Na de eerste muzikale set, werd de DVD ‘5 jaar Cats Aglow’ uitgereikt aan alle bandleden. Filmer Jan Aker had een prachtige DVD samengesteld met alle hoogtepunten uit 5 jaar Cats Aglow. Na afloop van de uitreiking was de DVD ook te koop bij de uitgebreide Cats Fan shop. Deze shop werd ook de hele avond constant druk bezochtt, en vele fans gingen dan ook trots naar huis met een mooi aandenken in de vorm van een cd, dvd, fotolijst, of t-shirt van de Cats. Het leek wel of de klok ruim 40 jaar werd teruggedraaid. Na de uitreiking van de Cats Aglow DVD was het de beurt van de organisatie om Arnold Muhren in het zonnetje te zetten. Hij kreeg een schitterende gouden LP uitgereikt, als dank voor ruim 25 jaar actief Cats lid en schrijver natuurlijk van zoveel Cats klassiekers. Op het label van de LP stond een foto van de jonge Arnold afgebeeld, plus songtitels van nummers die Arnold in zijn Cats periode heeft geschreven. Arnold èn Vera waren zichtbaar ontdaan door dit mooie gebaar, en de gehele avond bleef Arnold maar herhalen hoe blij hij was met zijn cadeau. De opmerking van Vera : ‘Dit word de eerste gouden LP die in de woonkamer komt te hangen’ zegt al meer dan genoeg en deed de organisatie glimmen van trots. Wat zijn het toch twee zeer sympathieke mensen, Arnold en Vera. Ondank al het succes wat Arnold heeft gehad in het verleden blijft hij juist de kleine dingetjes, zoals een kado en een praatje met de fans, zo waarderen. Klasse !! Hierna was het de beurt aan de Cats Aglow voor hun 2e set, waarvan de het begin door de jongens akoestisch werd gedaan. Wat een verassing ! LEA heeft zelden zo mooi geklonken, en leek wel of de muziek van een andere planeet kwam. Werkelijke schitterend! Daarna was het uiteraard feest, waarbij er tevens een prachtig bericht van Thea en Cees werd voorgelezen waarin ze alle fans bedankten. Een extra verassing op een toch al perfecte avond. Maar…zoals met alle leuke dingen….ze gaan veel te snel voorbij. Ruim na 01.00 klonken de laatste Cats Aglow klanken op het podium en langzaam gingen de Catsfans zeer tevreden huiswaarts. Backstage zat Arnold weer heerlijk op zijn praatstoel en prachtige Cats verhalen werden verteld. Tegen 14.15 waren Arnold en Vera dan ook een van de laatste die naar huis gingen, ze werden weer netjes teruggebracht naar Volendam.
Het was een onvergetelijke avond, en de organisatie wil dan ook iedereen bedanken die is geweest. Uiteraard alle fans, maar ook de Cats Aglow Band, en Arnold en Vera natuurlijk. Speciale dank ook aan Rene, Edith, Gea, Jan, Jan,Kelly, Linda, Robin, Dirk, Marian, Rob, Jenny, Joop, Mascha, Mark, Sam, de sponsors, personeel ‘Nieuwe Doelen’ ….DANK ! DANK ! DANK !!!!!! Het is organisatorisch een hoop werk geweest maar het was het absoluut waard!!! Cats Forever !

 

Koninklijk Theater Carré
photo-17 photo-15 photo-16 photo-13 photo-11 photo-12 photo-10 photo-9 photo-7

The Cats Aglow